• Vinterfugler

På Lykkehjulet lærer vi litt om fuglene man kan få øye på hvis man har en foringsplass de vil komme til om vinteren. Vi laget fuglemat litt tidligere i vinter, men det har ikke vært så mye aktivitet så nærme barnehagen dessverre. Uansett har vi laget plakat hvor dompapen, kjøttmeisen og blåmeisen koser seg i treet. Det er disse fuglene vi har lest og lært litt om til nå.

• Samlet - i en ny tid

Norlandia Barnehagene er Norlandia Care Groups barnehagedivisjon. Tidligere het vi Tromsø Barnehagedrift, Barnekompaniet, Småstrilane, Barnehagegruppen og VIFO Barnehagene.

• Lansering av nye nettsider

Det er med stor glede at vi nå annonserer at vår felles nettside er åpnet. Norlandia Barnehagene skal til enhver tid være i takt med forventningene som stilles til oss. Særlig foresatte, men også oppdragsgivere med flere ønsker å kunne forstå hvem vi er og effektivt kommunisere med oss. Dette legger vi nå godt til rette for.

• Ulven Naturbarnehage legges merke til for utviklende foreldresamarbeid

Vi som jobber med barn har et enormt ansvar for å skape trygghet og utviklingsmuligheter for barna i samfunnet vårt. Barnehagen, Helsestasjonen, Skolen. Vi er mange samarbeidspartnere som må koordinere våre gode intensjoner og imøtekomme hver familie som trenger hjelp/veiledning. Forebyggende arbeid er en suksessfaktor. Uten et godt foreldresamarbeid kan dette ansvaret bli krevende.

• Norlandia Barnehagene deltar på Global Dignity Day 16.oktober!

Global Dignity er et uavhengig ideelt og politisk nøytralt initiativ, med visjon om å fremme verdighetsbasert lederskap og bevisstgjøre ungdom om verdighet i ulike sammenhenger. Dette er gode og viktige verdier som Norlandia Barnehagene og Norlandia Care støtter fullt ut!

• Finn Utdanningsdirektoratets nye onlinemagasin her:

• Nordbyhagen barnehage i bladet Utdanning

I anledning Verdensdagen for Psykisk Helse 10.okt. Nordbyhagen barnehage har samarbeidet med Rådet for Psykisk Helse i flere år. Artikkelen stod i bladet Utdanning.

• eFaktura-kampanje

Opprett eFaktura-avtale med din barnehage i perioden 1.november - 31.januar 2015.

• Vinner eFaktura kampanje

Den heldige vinner av gratis barnehageplass i november er Anne Marit Ihlen i Skistua Barnehage. Gratulerer!

• Vinner eFaktura kampanje desember

Den heldige vinner av gratis barnehageplass i desember er Katrine Leiråmo Rekkedal i Mellommyra Barnehage. Gratulerer!

• Oppgjør til mekling

Status i forhandlingene om tariffavtale: Oppgjøret til mekling

• Mekling i tariffoppgjøret

19. januar ble det brudd i forhandlingene mellom arbeidsgiver- og arbeidstakersiden om nye overenskomster i Spekter. Meklingsdato er 10.mars.

• Meklingen fortsetter i Norlandia

Meklingen i Norlandia fortsetter. Ny meklingsfrist blir mandag 16. mars 2015 ved midnatt (natt til tirsdag).

• Meklingsløsning

- Jeg er tilfreds med at meklingen med LO, Unio, YS og Lederne førte fram, slik at vi unngikk en streik som kunne ha gitt store konsekvenser for Norlandia og deres brukere av barnehager, sykehjem og pasienthotell, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter.

• Hverdagslykke i barnehagen

Mars-nummeret av bladet Foreldre og barn har en fin artikkel om hverdagslykke-prosjektet ved Nordbyhagen barnehage.

• Norlandia kjøper innovativt og raskt voksende barnehagevirksomhet i Sverige

Norlandia Care Group kunngjorde i dag oppkjøpet av Kids2Home, en Stockholm-basert barnehagevirksomhet.

• Barnehageavslutning i klatreveggen

Førskolebarna i Nissebo Norlandia barnehage i Bodø, fikk en luftig avslutning på barnehagen.

• Velkommen til et nytt barnehageår!

Vi ønsker alle barn og foreldre velkommen til et nytt barnehageår i Norlandia Barnehagene.

• Norlandia er offisielt lansert i Nederland

KindeX har vært en del av Norlandia siden april 2014. Bedriften driver en rekke barnehager i utkanten av Haag. 15. januar ble også navnet KindeX endret til Norlandia!

• Solstua er første Norlandia-barnehage på Sørlandet

Vi er veldig glade for å kunne meddele at Solstua barnehage på Sørlandet ble en del av Norlandia fra 1. mars!

• Den sukkerfrie barnehagen

Norlandia fokuserer på helsefremmende kosthold og Gaustadskogen barnehage er et godt eksempel på dette i praksis. Her spiser barna nemlig helt sukkerfritt!

• Vil sikre barna en god start på dagen med gratis frokost i barnehagen

I Norlandia Frydenlund og fem andre Norlandia-barnehager i Oslo starter barna dagen med en solid havregrøtfrokost hver dag.

• Enighet i lønnsoppgjøret for barnehagene

Det et kommet til enighet i meklingen i årets lønnsoppgjør mellom hovedorganisasjonene og Norlandia Barnehagene. Norlandia er fornøyd med at partene har klart å komme til enighet. Det betyr at det er ordinær drift i barnehagene.

• Barnehagebarnas egne filmer på Tromsø Internasjonale Filmfestival

Etter at barna hadde filmprosjekt i barnehagen kontaktet de TIFF for å fortelle om dette. Da fikk de vise sine egenlagde filmer på festivalen i Tromsø.

• Kjeldmyrlia barnehage lærer realfag i praksis

• Norlandia overtar barnehagen Child Planet Atlantis på Fornebu

Norlandia barnehagene er stolte av å kunngjøre at vi overtar driften av Child Planet Atlantis på Fornebu fra 1. september.

• Foreldreundersøkelsen 2017

Utdanningdirektoratet gjennomfører en årlig foreldreundersøkelse for alle barnehager i Norge. I foreldreundersøkelsen får foreldre og foresatte si sin mening om barnehagetilbudet, barnas trivsel og samarbeidet mellom hjem og barnehage.